Ağlayan Bebek Ne İster Nasıl Sakinleştirilir?
Ağlayan Bebek sizce ne ister, neden ağlar? Düşünsenize sanırım doğduktan sonra “anne bana mama vey” diyen ya da “baba annemi çağır, onu istiyorum seni istemiyoyum ben yaa” demesi biraz garip olurdu =)
Ağlayan bebek en çok annesini istediği için ağlar, genellikle de annesinden uzaklaştığı zaman ağlar. Sanki aralarında bir bağlantı varmış ve o bağlantının sinyali uzaklaştıkça kesilir gibi olduğundan ağlar. Anne bebeğin yanındayken bebeğin ağlaması ise annenin bak, dinle ve izle gibi sezgilerini ön plana çıkarması gerektiğinin bir işaretidir.
Bazen bebekler ihtiyaçları olduğundan değil de kendi sesini duymak için de ağlayabilirler. Çünkü sessizliği pek sevmezler, dikkat edin çıngıraklar, bozuk para, tv gibi nesnelerin sesi onları çoğu zaman sakinleştirir. Ve asla yalnız kalmak istemezler. O koca dünyada tektir çünkü. Ona göre tabiî ki=)
Acıkmaları da ağlamalarındaki yüzdeliğin büyük bir kısmına hitap eder. Ve Gaz şikayetleri, altını kirletme kalan yüzdeliğe taliptir. Anne, bebeğin şikâyetindeki gizem ve sırrı çözmek için önce bakmalı, dinlemeli ve izlemeli bebek bir ipucu verecektir.
Bebeğe samimi, sıcak, korkmadan, içten sarılan anne ile bebek arasında güçlü bir bağ vardır. Onu hissederek, sakin ve serinkanlı olduğunda; telaş etmediğinde bebeğin isteğini anlayacaktır.
Ağlayan bebek en çok anne kucağındayken sakinleşir. Dokunmak, annesini hissetmek bebeğe antidepresan gibi bir etki yapar. Annenin bebekle konuşması, bebeğin annesinin sesini duyması, bebeğin daha hızlı sakinleşmesini sağlar çünkü karşısında derdini anlatabileceği bir muhatabı olduğunu fark eder ve sakinleşir..
Annenin kanguru pozisyonunda bebeğini tutması ve ellerine, başına dokunulması, okşanması da bebeği sakinleştirir. Anne, bebeğin ihtiyacını anladıysa onu giderici hareketleri bebeğin hemen susması “Evet, benim ihtiyacım da buydu! Hele şükür anne ya! =) “demesi anlamına gelir.
Huzurlu bebek en tatlı pozları verir =)