Bir Annenin Ecza Dolabı
Bir Annenin Ecza Dolabı
Hekim ya da sağlık görevlilerinin yerini tutmasa bile her evde bir ilaç dolabı bulunmalıdır. Amaç, değişik zamanlarda alınan ilaçları bir arada bulundurmak, ufak rahatsızlıklarla, yara bereler için ilk yardımı sağlamaktır.
Çeşitli hastalıklar için evin çeşitli yerlerine dağılmasını ilaç dolabı önler. Çocuklarda zehirlenmelerin önüne geçilir. Bir ilaç dolabında bulunması gerenken ilaçların sayısı oldukça çoktur. Ancak ihtiyacı karşılayabileceklerin bulunmasında yarar var. Bu arada dolabın sık sık düzenlenerek zamanı geçmiş, kullanılması gereksiz ilaçların gözden geçirilmesi unutulmamalıdır.
İlaç dolabı evin en serin ve çocukların ulaşamayacağı bir yere konmalı, her zaman kilitli olmalıdır. Dolap içerisinde bulunan bölmelerde yerleştirilme belli bir düzenle yapılırsa istenilen ilaç ve gereçler kolayca bulunur. Düzenlemenin şöyle yapılmasında yarar vardır;
İlk Yardım Gereçleri;
Pamuk, sargı bezleri, makas, plaster, çengelli iğne, termometre, enjektör takımı, tentürdiyot, oksijenli su, amonyak ve alkol.
Antibiyotikler;
Hekimin verdiği, çeşitli ilaçlar kutu ve kullanma şekli yazılarıyla birlikte bir bölüme yerleştirilir.
Ağrı Kesiciler;
Ateş Düşürücüler;
Vücudun dış bölümü için uygulanabilecek ve hekimin verdiği ilaçlar bu bölüme konur.
İçeri için kullanılacak ilaçlar;
Nerede ve ne şekilde kullanılabileceği bilinen ve çoğunlukla hekimin önerdiği ilaçlar bu bölümde bulunur.
Çeşitli İlaçlar;
Bazı hastalıklar için kullanılmış, ancak süresi dolmamış ilaçlar bu bölümde saklanır.
Ayrıca her ilaç dolabında reçete, hekim adres ve telefon numaraları ile hasta için yapılacak uygulamaların not edileceği bir defterin konulmasına yarar bir göz ya da bir yerin bulunması gereklidir.