Yeni Doğan Bebeğin Bakımı
BEBEĞİN BAKIMI
Heyecan ve merakla beklediğiniz bebeğiniz 9 ay sonra geldiğinde nasıl bakacağınız ne yapacağınızı az çok önceden okudunuz, öğrendiniz, gördünüz, duydunuz. Ama iş artık uygulayama geldi. Bu iş şakaya gelmez. Eğer baba yeni doğmuş bebeğine kuru fasulye verilmeyeceğini öğrendiyse buda bir ilerlemedir.
Şaka bi yana bu konu ciddiye alınmalıdır. Özellikle ilk aylar bebeğiniz için oldukça önemlidir. Banyosu, alt değişimi, kıyafetleri ,uykusu, beslenmesi ve daha birçok konu da dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Hastaneden eve gelindiğinde yapılacak ilk banyo çok önemlidir. Göbek bağını henüz düşürmemiş olan bebeğin dikkatli bir şekilde banyo yaptırılmsı gerekir. ince tülbent gibi bir bez lif gibi kullanılabilir ve yumuşak dokunuşlarla yıkanma işlemi yapılabilir. Kulağına su kaçmaması, sudan ürkmemesi için yavaşça hareket edilmelidir. Annesini gün içinde bir çok kez emmek isteyen ve genelde ağlayarak karnının açlığını belli eden sevimli yaramazların anne sütüyle beslenmesi çok önemlidir. Emzirirken uykuya dalmamaya özen gösterilmeli çünkü böyle bir olay karşısında boğulma yaşanıp ölüme varan sonuçlar olabilir. Normal bir bebeğin günde 6-8 kere altı değiştirilir. Islak mendil yerine pamuk ile su yardımıyla temizlenin pişiği önlediği söyleniyor. Cilt bakımı için kıyafet oldukça önemlidir. Elde yada makinenin hasas bölümünde organik temizlik maddeleriyle çamaşırlarının yıkanması gerekir. Özellikle pamuklu ürünler tercih etmeye özen gösterilmelidir. Pamuklu çamaşırların nefes alma özelliği olduğu için onun cildine zarar vermeyecektir. Uyku konusunda birçok anne sorun yaşar bu konuda kararlı olmalı ve bebeği kendi yatağına alıştırmalısınız. Kucakta yada ayakta sallanmaya alışan yavrunuzu pış pışlama yöntemiyle uyutup kendi yatak odasında uyutmalısınız.
Bazı önemli konuları ciddiye alarak ve bakım konusunda bilgi edinerek bebeğin büyümesini kolaylaştırabilir. Kendinizede zaman ayırabilirsiniz.
- Etiketler :
- yeni doğan bebek bakımında ki püf noktalar