Kategoriler

Toplumda Evlatlık Edinme

TOPLUMDA EVLATLIK EDİNME

                 Evlatlık edindirme kimsesiz bir çocuk ile her türlü durumu evlat edinmeye uygun olan kişi arasında hukuki bir bağ sağlanarak kimsesiz çocuk ile kişi arasında yapılan ilişkinin kurulmasıdır. Toplumda kimsesiz çocukları kendi himayesine alan birçok kişiler bulunmaktadır.

                Evlatlık edindirme hizmeti 01.01.2002 tarihinde Türk Medeni Kanunu ile yürürlüğe girmiştir. Bu kanun kimsesiz çocukları korumak adına yapılmış bir kanun olmaktadır. Birçok aile evlat edinmekte ve evlat eden ailelerin bazı özellikleri taşımaktadır. Evlat edinme koşulları en az beş yıl evli olunmaktadır. Otuz yaşını doldurmak gerekmektedir. Evli yada bekar, çocuklu yada çocuksuz kişiler evlat edinmek için bazı kurumlara başvurabilmektedir. Evlat edindirme birden fazla çocuğu da himayeye geçirmekte uygun görülmektedir. Evlat edinmek isteyen evli kişiler evlat edine bilmekte fakat evli olmayanlar birlikte evlat edinememektedir. Ayrıca evlat edinmek isteyen kişilerin evlat edinecek oldukları kimsesiz çocuktan en az on sekiz yaş büyük olması gerekmektedir. Evlat edinmek isteyen kişiler evlat edindiği kimsesiz çocuğun eğitim ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olması gerekmektedir. Evlat edinilen kimsesiz çocuklar yasal olarak öz çocuk olarak himaye altına alınmaktadır. Kimsesiz çocuk küçük ise evlat edenin soyadını alabilmektedir. Evlat eden isterse kimsesiz küçük çocuğa yeni isimde verebilmektedir.

                Evlat edindirme kimsesiz çocukların her türlü ihtiyaçlarını gidermede yükümlü olmaktadır. Çocukların vatanına ve milletine hayırlı bir birey olması için elinden geleni yapmak zorundadır. Hayırlı bir işe imza atan kişiler evlat edindiği çocukları da hayırlı bir birey olarak yetiştirmesi kadar doğal bir şey olmamaktadır. İnsanlık adına başarılı bir işe imza atmak isteyen kişilerin muhakkak bu masum insanları korumaları gerekmektedir. İmkanı olan herkesin bu mukaddes görevi üstlenmesi gerekmektedir.

4.5 5 2
YORUM YAP ve PUANLA